Page MenuHomeAleph Objects Inc

X and Y shifting
Closed, ResolvedPublic

Description

We've seen a few machines that seem to be slipping or shifting in the X and Y axis. The pulleys don't seem to be loose, but replacing the bearing holders seemed to fix it. It seems that a lot of them are too tight to begin with before installing it on the machine, then it gets worse on most of them once you tighten them down.

Event Timeline

gregh created this task.May 9 2018, 3:30 PM
gregh triaged this task as Normal priority.
gregh created this object with edit policy "LulzBot Hardware Products (Project)".
tutley added a subscriber: tutley.May 10 2018, 7:39 AM

@gregh The new bushings in hibiscus are higher precision bushings so they have tighter tolerances on the rods. If the bearing holders aren't reamed out well or if two sets of bearings aren't aligned well, then there will be bushing drag in that axis. Since you mentioned it seems too tight before installing on the machine i would suspect that there was a reaming issue with those double bearing parts.
@kent do you think there is any way we can improve reaming on the double bearing holders?

@tutley yes I think there are a couple things that could be improved there. See this ticket for more info: T2385.

logan added a comment.May 30 2018, 8:38 AM

@kent Since this is double bearing related can this be closed? Issues with double bearings are being addressed through T2553

@logan This one is pretty old, I believe you are good to close if you think it is sorted!

kent closed this task as Resolved.Oct 16 2018, 12:34 PM
kent claimed this task.

The force gauge drag tests are preventing the high-drag situations that were causing the skips. Closing.