Page MenuHomeAleph Objects Inc

Tune Flow percentage not matching Cura.
Closed, ResolvedPublic

Description

Operating System: Awaiting Customer Response

Ticket: 201,011

Version of Cura 3.6.3

Screen shots of issue{F3407610}

Steps to duplicate: Replicated issue with LCD screen and using Cura to slice model.

Tried to insert command M221 S100 between ;Layer: 2 and ;Mesh:

Showed customer which snippet to edit:

G0 X126.442 Y105.056
;TIME_ELAPSED:693.432037
;LAYER:2
;MESH:
G0 F10500 X126.442 Y105.056 Z0.9

Event Timeline

johnson created this task.May 3 2019, 9:46 AM
TyTh added a subscriber: TyTh.May 9 2019, 1:34 PM

from ticket: " Cura, Flow is set to 100 and Initial Layer Flow Rate to 110. I am saving to sdcard for printing. When layer 2 starts printing, I go into the tune menu on the machine (Taz 6 dual extruder v3) and Flow is still set to 110 instead of being at 100. Should it be matching the Cura values?"

karrad moved this task from Restricted Project Column to Restricted Project Column on the Restricted Project board.May 9 2019, 1:53 PM
karrad assigned this task to victor_larchenko.
karrad added subscribers: victor_larchenko, karrad.

T6358 may be related.

@victor_larchenko Can you check to see if flow rate percentage is being inserted on the second layer? It looks like initial flow is being updated, but not reverting.

karrad changed the edit policy from "All Users" to "Restricted Project (Project)".May 9 2019, 1:53 PM

@victor_larchenko is there a firmware version that I should direct the customer to?

karrad added a comment.EditedMay 10 2019, 8:01 AM

@johnson There is no firmware fix, the issue was within cura applying the initial layer flow rate to the entire print. Re-slicing on the latest 3.6.9 is the fix

I will close this ticket once I can verify

karrad closed this task as Resolved.May 10 2019, 10:13 AM

Checking the slice, I am seeing 112 before layer 0:

M221 S112 T0
M221 S100 T1
G92 E0
G1 F900 E-2
;LAYER_COUNT:46
;LAYER:0

On layer 1 i am seeing a reduction to set flow rate:

;LAYER:1
M425 F0.999993
M140 S60
M221 S100 T0
M221 S100 T1

@victor_larchenko This one looks good, thanks for the fix

Thanks everybody!