Page MenuHomeAleph Objects Inc

Auto-calibration routine missing wiper pad entirely
Closed, ResolvedPublic

Description

Please see attached video showing nozzle missing the wiper pad by at least the entire width of the nozzle. Printer in question is a production beta.

Event Timeline

adam created this task.Jun 21 2019, 3:20 PM
adam triaged this task as Normal priority.
adam created this object with edit policy "LulzBot Hardware Products (Project)".

Just an update here, this is with 2.0.0.135 FW

@adam: Check the whether the coordinate system is good. Take the toolhead to X293 Y-16 and lower it to the washer. It should be *exactly* on the center of the right front washer. If it does not fall in the exact center, then the coordinate system is off (either due to a mechanical problem, or something else)

@marcio I took the tool head to X293 Y-16 and it looks like it is 3mm too far forward and 2mm too far left. X295 Y-13 drops it right on on the bolt.
I ran auto-calibration and (besides landing on the cube too far to the back left) it completed with no issues. I will run with my prototype as well.
@nathan @Bobby4wd @Greggb please flash your redgums to 2.0.0.153 and run the auto-calibrate found under the LCD>movement>auto-calibrate. Please post any issues here.

adam added a comment.Jun 25 2019, 8:44 AM

The prototype also ran auto-calibration fine. It was not perfectly centered on the block or the wiper pad, but good enough to clean the nozzle and complete the calibration.

@adam: I took the tool head to X293 Y-16 and it looks like it is 3mm too far forward and 2mm too far left. X295 Y-13 drops it right on on the bolt.

Can you put in a standard dual toolhead and let me know whether X-14 and Y-14 falls on the exact center of the left front washer?

adam added a comment.Jun 25 2019, 12:13 PM

@marcio do you mean a dual v3? This is on redgum and does not have a standard dual.

adam added a comment.Jun 28 2019, 1:53 PM

I'm reaching out to reseller user for more information on this. We've not been able to reproduce this on the betas in house that we've tested.

logan added a subscriber: logan.Jul 24 2019, 12:32 PM

@adam Did you ever hear back from them?

adam added a comment.Jul 25 2019, 8:35 AM

@logan jumping on a call with them tomorrow

@marcio do you mean a dual v3? This is on redgum and does not have a standard dual.

Oh, in that case use a single toolhead. Sorry, I failed to check which printer we were talking about, lol.

karrad closed this task as Resolved.Mon, Sep 30, 9:25 AM

We have not heard this reported since, we are going to close this out.