Page MenuHomeAleph Objects Inc
Feed Advanced Search

Sep 25 2019

TyTh added a comment to T8212: Make Cura LE source files more prominent on LulzBot.com/Cura.

I don't think its a huge deal if its removed, most customer can't find it now anyway.

Sep 25 2019, 9:43 AM · Restricted Project

Sep 24 2019

TyTh added a comment to T10137: No Part Number Currently 100k Semitec NTC Thermistor 235mm with Micro-fit 3.0 Pin Terminations.

I believe she is saying that having one part number for thermistors across two different styles do not make sense.
We should have 1 part number for V2C connector, and 1 part number for universal mount system.
As it stands now, we do not sell the correct style for the universals, as far as I understand it.

Sep 24 2019, 10:52 AM · Retail Parts

Sep 23 2019

TyTh added a comment to T10171: Copy for "Do Not Update to Mac OS Catalina".

Mac OSX 10.7 to Mac OSX XX.x
OSX xx.xx and higher are not compatible with LCE

Sep 23 2019, 3:42 PM · Cura LulzBot Edition
TyTh updated subscribers of T10141: Maintenance schedule wrong.

As far as I know, we were told to not use lube on any machine, even legacy ones.
@karrad any thoughts?

Sep 23 2019, 10:23 AM · Restricted Project
TyTh created T10141: Maintenance schedule wrong.
Sep 23 2019, 10:16 AM · Restricted Project

Sep 19 2019

TyTh added a comment to T9014: Link going to wrong location in OHAI.

@Orias
Thank you!

Sep 19 2019, 4:33 PM · Ohai-kit
TyTh added a comment to T9014: Link going to wrong location in OHAI.

Are you logged in? If so, try it in incognito.

Sep 19 2019, 4:26 PM · Ohai-kit
TyTh updated subscribers of T9014: Link going to wrong location in OHAI.

@Orias
ping

Sep 19 2019, 4:07 PM · Ohai-kit
TyTh added a comment to T10105: TAZ Pro X axis cable mount.

@DaniAO
Would the best way to move forward is to send out the whole harness?

Sep 19 2019, 3:09 PM · Retail Parts

Sep 12 2019

TyTh created T10059: AS-PK0041 & AS-PR0157.
Sep 12 2019, 3:44 PM · Retail Parts

Aug 20 2019

TyTh added a comment to T9598: No Part Number Currently 24v 40w Heater Cartridge, 235mm with Micro-Fit 3.0 Pin Terminations.

I think it would be a good idea to have these on the store, next to our other heaters

Aug 20 2019, 3:11 PM · Retail Parts

Aug 15 2019

TyTh added a comment to T9671: Price for AS-HE0037 and AS-HE0038.

No rush, I can just see that out of warranty customers will want to be able to purchase these

Aug 15 2019, 12:42 PM · Retail Parts
TyTh renamed T9671: Price for AS-HE0037 and AS-HE0038 from Price for EL-HR0165 and EL-HR0166 to Price for AS-HE0037 and AS-HE0038.
Aug 15 2019, 10:21 AM · Retail Parts
TyTh added a comment to T9671: Price for AS-HE0037 and AS-HE0038.

I'm going to chime in and say we do want a retail kit and page set up for the hotends being used in the Pro

Aug 15 2019, 10:07 AM · Retail Parts

Aug 13 2019

TyTh added a comment to T9574: trouble reading SD cards/LCD lockup.

from the original ticket: "When printing printing files that are on SD card, the printer works fine. When saving a known good file to gcode from Cura to SD card, the LCD screen locks up."

Aug 13 2019, 2:58 PM · Redgum
TyTh added a comment to T9574: trouble reading SD cards/LCD lockup.

@logan
From the ticket "I talked with Austin yesterday and did resolve the issue and it was a bad SD card issue why things did not print. I put a different SD card in and it worked fine. "

Aug 13 2019, 2:44 PM · Redgum

Aug 8 2019

TyTh added a comment to T9574: trouble reading SD cards/LCD lockup.

@adam
Yes there have been. I will have the ones dealing with it comment

Aug 8 2019, 11:30 AM · Redgum

Aug 2 2019

TyTh created T9341: Minimum Specs on lulzbot.com/cura.
Aug 2 2019, 11:42 AM · Cura LulzBot Edition, Restricted Project

Aug 1 2019

TyTh closed T2321: Spiralize cannot be 100% infill as Resolved.
Aug 1 2019, 12:39 PM · Cura LulzBot Edition
TyTh added a comment to T2109: Accessing Console.

I'm not sure why this was made, its easy enough to find console in my mind. I have not had any customers complain about this.

Aug 1 2019, 12:30 PM · Cura LulzBot Edition

Jul 31 2019

TyTh added a comment to T9158: feed tube gets caught on frame corner.

@karrad
Will do

Jul 31 2019, 11:37 AM · Redgum

Jul 16 2019

TyTh added a comment to T8803: Bed Wire Came Loose in Shipping.

@karrad
Have not seen them for 6

Jul 16 2019, 2:24 PM · Redgum

Jul 15 2019

TyTh added a comment to T8785: [AS-EL0003] Z-Motor Brake Assembled.

@DaniAO Okay, so as far as TSR is concerned when we make SOs, KT part numbers are okay?

Jul 15 2019, 3:51 PM · Retail Parts
TyTh updated subscribers of T8785: [AS-EL0003] Z-Motor Brake Assembled.

@lisa @cmerot @kforrest
I have been told by Kyle and Megan that we should be using AS part numbers. We have also always used KT part numbers before.
I am looping everyone in to get a final answer.

Jul 15 2019, 3:48 PM · Retail Parts
TyTh added a comment to T8411: Uptick in the number of RAMBo failures.

@logan
I have already set up an RMA to send him the new one-piece as well.

Jul 15 2019, 3:24 PM · TAZ 6
TyTh added a comment to T8411: Uptick in the number of RAMBo failures.

@kent @Steven @sherylb
I am in the process of sending a new RAMBo to the customer above. Would you like to get the old one back for testing?

Jul 15 2019, 3:14 PM · TAZ 6
TyTh added a comment to T8411: Uptick in the number of RAMBo failures.

This is the customer from ticket ID 81753, mentioned above

Jul 15 2019, 12:44 PM · TAZ 6

Jul 11 2019

TyTh updated subscribers of T8411: Uptick in the number of RAMBo failures.

I have another customer (ticket ID 81753) with a failed RAMBo after a week of installing.

Jul 11 2019, 4:37 PM · TAZ 6

Jun 26 2019

TyTh added a comment to T8299: use flanged hex head M5x10s for Z lower to frame.

@adam
We have not had to since the TAZ service bulletin about the frames.

Jun 26 2019, 2:52 PM · Redgum
TyTh added a comment to T8299: use flanged hex head M5x10s for Z lower to frame.

I can't find anything about customers needing to remove this in the last year or so (from RMAs at least), and I know personally that z-axis motor issues are extremely rare.
Whatever works for production works for me, I have no special feelings one way or the other

Jun 26 2019, 2:19 PM · Redgum

Jun 14 2019

TyTh added a comment to T7789: When flashing Pro with Cura LE, the touchscreen flashes until you power cycle.

@DaniAO
I have seen Cory update firmware, not care about it and it went back to normal when it finished. I'll have to do more testing for final confirmation.

Jun 14 2019, 1:46 PM · Quiver
TyTh added a comment to T7789: When flashing Pro with Cura LE, the touchscreen flashes until you power cycle.

I don't think this would cause confusion, maybe the odd question but I doubt it. As long as the screen goes back to normal as soon as the update is done, it should be fine.

Jun 14 2019, 1:42 PM · Quiver

Jun 13 2019

TyTh added a comment to T7559: TAZ Pro cannot connect to Cura.

@DaniAO
He was able to use it on the MacOS but never got it figured out for windows

Jun 13 2019, 12:58 PM · Cura LulzBot Edition

Jun 12 2019

TyTh created T7843: Pro Multiple Issues.
Jun 12 2019, 12:48 PM · Quiver
TyTh added a comment to T7785: 5v fan connector fell off during drop test.

@logan
We have VERY rarely see connector fall off during shipping, but not one in particular. This has maybe happened 3-4 times, so once a year. Not something I would consider major.

Jun 12 2019, 10:20 AM · Redgum

Jun 11 2019

TyTh added a comment to T7648: TAZ Pro Test Prints - TSR.

@DaniAO
Anything that does not say old profile is using the newer one. I know these have been.

Jun 11 2019, 1:14 PM · Quiver

Jun 7 2019

TyTh added a comment to T7670: HD-BT0222] M3x50 for back of extruder stripping out back plate?.

So far they have not been used for troubleshooting, so I would say no

Jun 7 2019, 3:35 PM · Quiver

Jun 6 2019

TyTh added a comment to T7648: TAZ Pro Test Prints - TSR.

OLD PROFILE

Jun 6 2019, 4:12 PM · Quiver
TyTh added a comment to T7559: TAZ Pro cannot connect to Cura.

@alexei
After it stopped working
His exact words: "Wanted to point out also that until the day I opened this ticket I had been using CURA 3.6.8 to run prints via USB to the Pro.

Jun 6 2019, 2:50 PM · Cura LulzBot Edition
TyTh added a comment to T7648: TAZ Pro Test Prints - TSR.

Does not spin. OLD PROFILE

Jun 6 2019, 1:43 PM · Quiver
TyTh added a comment to T7627: Broaching of igus bushing.

@oliver
These have been installed and are currently being tested

Jun 6 2019, 9:05 AM · Quiver

Jun 5 2019

TyTh triaged T7648: TAZ Pro Test Prints - TSR as Normal priority.
Jun 5 2019, 10:04 AM · Quiver

May 29 2019

TyTh added a comment to T7449: Cannot Connect to Cura 3.6.8 TAZ Pro.

Customer says "My IT support spent almost four hours working on it. Problem, the firewall on the specific computer wasn't turned off. "

May 29 2019, 2:41 PM · Cura LulzBot Edition
TyTh added a comment to T7449: Cannot Connect to Cura 3.6.8 TAZ Pro.

May 29 2019, 9:08 AM · Cura LulzBot Edition

May 20 2019

TyTh added a comment to T7306: Taz Pro running into end of X axis when Extruder 2 selected.

@karrad We do

May 20 2019, 11:40 AM · Cura LulzBot Edition

May 16 2019

TyTh added a comment to T7328: [EL-MS0141] Term Ring Non Ins 26-22AWG #4 [EL-WR0155] Wire - Single Conductor 20AWG [EL-MS0479] CONN TERM FEMALE 20-24AWG.

@DaniAO
We will need the whole replacement part, as this is a warranty issue

May 16 2019, 1:29 PM · Retail Parts
TyTh added a comment to T6988: Workmanship or quality standard needed for vernier print.

May 16 2019, 11:42 AM · Quiver
TyTh added a comment to T6988: Workmanship or quality standard needed for vernier print.

gcode on mine looks good as well

May 16 2019, 11:37 AM · Quiver

May 9 2019

TyTh added a comment to T7039: Tune Flow percentage not matching Cura..

from ticket: " Cura, Flow is set to 100 and Initial Layer Flow Rate to 110. I am saving to sdcard for printing. When layer 2 starts printing, I go into the tune menu on the machine (Taz 6 dual extruder v3) and Flow is still set to 110 instead of being at 100. Should it be matching the Cura values?"

May 9 2019, 1:34 PM · Cura LulzBot Edition
TyTh added a comment to T7191: Polycast is under all but not supported.

@karrad
I did not know it was under intermediate, I thought I remembered it was under supported. Can't speak to whether its ready or not

May 9 2019, 1:28 PM · Cura LulzBot Edition
TyTh created T7191: Polycast is under all but not supported.
May 9 2019, 11:26 AM · Cura LulzBot Edition

May 8 2019

TyTh created T7180: PA-CF needs density and diameter added.
May 8 2019, 1:23 PM · Cura LulzBot Edition

Apr 24 2019

TyTh added a comment to T6712: Redgum Final Concept Review.

approved

Apr 24 2019, 1:49 PM · Redgum

Mar 18 2019

TyTh added a comment to T4772: Lulzbot Mini Kill Error with no explanation .

@karrad
Customer says "I was not able to get this figured out. I rolled back to an older edition of cura and still the same result. This printer is not working at all for us."

Mar 18 2019, 7:58 AM · Cura LulzBot Edition

Mar 7 2019

TyTh created T6042: Toolhead hitting wiping pad.
Mar 7 2019, 9:45 AM · Quiver

Mar 5 2019

TyTh added a comment to T6013: gcodes in software directory that are not software.

I do not have a preference

Mar 5 2019, 2:32 PM · Mini-Hibiscus

Feb 25 2019

TyTh added a comment to T5842: Missing Rambo Driver.

@jebba We do not usually check the windows version as it doesn't seem to make a difference.
I don't have a windows machine I can test on but I just installed Cura personally on Friday and know about the checkbox. I think people just accidentally unclick it.

Feb 25 2019, 12:49 PM · Cura LulzBot Edition
TyTh added a comment to T5842: Missing Rambo Driver.

@karrad
Maybe about once a week, it isn't super common but it isn't exactly rare

Feb 25 2019, 12:45 PM · Cura LulzBot Edition
TyTh added a comment to T5842: Missing Rambo Driver.

It is fairly old but we find it still works for users. I'm not sure exactly how drivers work but it does the job.

Feb 25 2019, 12:36 PM · Cura LulzBot Edition
TyTh added a comment to T5842: Missing Rambo Driver.

@jebba
We have seen this before. The button to automatically download the drivers can sometimes be unclicked so no drivers are downloaded.
We do have a guide on installing them here: https://ohai.lulzbot.com/project/windows-drivers/maintenance-repairs/

Feb 25 2019, 12:17 PM · Cura LulzBot Edition

Feb 19 2019

TyTh added a comment to T4064: Save to file as Default for removable media.

@karrad No objections on our part

Feb 19 2019, 4:05 PM · Cura LulzBot Edition, Quiver
TyTh added a comment to T5778: Electronics Fan Speed.

@karrad
I have not once gotten a complaint about the TAZ 5 fan

Feb 19 2019, 4:04 PM · Marlin

Jan 31 2019

TyTh added a comment to T4725: Test filament runout sensor with 1.75mm filament.

@west
I am not sure due to the other guys being the one for testing. I told them to do anything they could to make it work, and they will be in at 1:30.
If you are here before then, we can do that testing for it

Jan 31 2019, 11:10 AM · Quiver

Jan 30 2019

TyTh added a comment to T4725: Test filament runout sensor with 1.75mm filament.

@karrad
Compatible is difficult word because technically it is compatible. The filament is smaller than what we use and can technically be ran through it.
I would say that it is "compatible but not recommended", and settings (like disabling the run out sensor) may have to be tweaked.

Jan 30 2019, 12:09 PM · Quiver
TyTh updated subscribers of T4725: Test filament runout sensor with 1.75mm filament.

I've had @Darian and @zachah test the 1.75 during the night shift and they have not been getting good results.

Jan 30 2019, 11:34 AM · Quiver

Jan 29 2019

TyTh added a comment to T5129: start/end gcode retract/prime not cooperating.

@karrad
I think the customer would prefer to always purge an extra 20mm than have the change the next print be messed up. There are a lot of users that just hit print and leave as well, so this causing adhesion issues on the second layer can cause the globs we sometimes see.

Jan 29 2019, 1:05 PM · Cura LulzBot Edition, Quiver

Jan 28 2019

TyTh added a comment to T5496: Pricing- TAZ KT-HB0008 Mini -KT-HB0009.

I'm not so sure about the Mini, as the retail price is already $95, so for $20 dollars someone might just decide to buy a new one (which is what we want anyway).

Jan 28 2019, 11:45 AM · Retail Parts

Jan 17 2019

TyTh added a comment to T4772: Lulzbot Mini Kill Error with no explanation .

@karrad I will email the customer and see if they ever got the issue solved

Jan 17 2019, 8:06 AM · Cura LulzBot Edition

Jan 9 2019

TyTh added a comment to T4861: investigate a way to label feed tubes E1 and E2.

@DaniAO I agree, I like this solution. My only concern would be if they constrict it enough to cause eventual feeding issues, especially over long prints. If the OD and ID of the tube is big enough though, I don't foresee it being an issue. Something to keep an eye on maybe.

Jan 9 2019, 11:31 AM · Quiver

Dec 21 2018

TyTh created T4970: MAXTEMP and settings.
Dec 21 2018, 10:04 AM · Quiver

Dec 7 2018

TyTh added a comment to T4772: Lulzbot Mini Kill Error with no explanation .

IIRC, it was during the very first part, right when you hit start and before the auto-leveling.

Dec 7 2018, 11:22 AM · Cura LulzBot Edition

Nov 30 2018

TyTh created T4772: Lulzbot Mini Kill Error with no explanation .
Nov 30 2018, 1:11 PM · Cura LulzBot Edition

Nov 12 2018

TyTh added a comment to T4431: Profile Review.

I was the one that found the issue, so I can take over on that side of things.

Nov 12 2018, 9:33 AM · Cura LulzBot Edition

Nov 2 2018

TyTh added a comment to T4326: Adhesion Info Updates.

Ive never had to use glue on ABS either, so I wouldn't recommend it personally

Nov 2 2018, 9:49 AM · Cura LulzBot Edition

Oct 22 2018

TyTh created T4231: Cura on MacOS10.9.5 won't open.
Oct 22 2018, 4:38 PM · Cura LulzBot Edition

Sep 16 2018

TyTh created T3629: Alloy 910 Printing Temperature. .
Sep 16 2018, 11:51 AM · Cura LulzBot Edition

Sep 10 2018

TyTh added a comment to T3161: Customer OHAI Achemon.

Okay I can try getting something like that together later today

Sep 10 2018, 7:32 AM · Assembly Instruction Content Request, Achemon Sphinx

Sep 7 2018

TyTh added a comment to T3161: Customer OHAI Achemon.

Credit: Dave Robertson

Sep 7 2018, 4:27 PM · Assembly Instruction Content Request, Achemon Sphinx
TyTh added a comment to T3161: Customer OHAI Achemon.

The very last picture seems a bit unprofessional to me. There is a lot of gunk in the middle, which shouldn't happen. The image is also unfocused for the majority of it, and only focused on a bit of the skirt.

Sep 7 2018, 3:30 PM · Assembly Instruction Content Request, Achemon Sphinx

Jan 19 2018

TyTh added a comment to T1723: Cura Lulzbot Edition, Taz 5 V2 start gcode issue.

;{material_print_temperature}{material_bed_temperature}
G21 ;metric values
G90 ;absolute positioning
M107 ;start with the fan off
G28 X0 Y0 ;move X/Y to min endstops
G28 Z0 ;move Z to min endstops
M117 Heating... ; progress indicator message on LCD
M109 R{material_print_temperature_0} ; wait for extruder to reach printing temp
M109 R{material_print_temperature_1} ; wait for extruder to reach printing temp
M190 S{material_bed_temperature_layer_0} ; wait for bed to reach printing temp
G1 Z15.0 F{speed_travel} ;move the platform down 15mm
T1 ;Switch to the 2nd extruder
G92 E0 ;zero the extruded length
G1 F100 E10 ;extrude 10mm of feed stock
G92 E0 ;zero the extruded length again
G1 F200 E-{retraction_amount}
T0 ;Switch to the first extruder
G92 E0 ;zero the extruded length
G1 F100 E10 ;extrude 10mm of feed stock
G92 E0 ;zero the extruded length again
G1 F{speed_travel}
;Put printing message on LCD screen
M117 Printing...

Jan 19 2018, 10:32 AM · Cura LulzBot Edition
TyTh added a comment to T1723: Cura Lulzbot Edition, Taz 5 V2 start gcode issue.

I have tested the recommended gcode changes and it all seems to work. The TAZ5 V2 now heats up to the temperature I manually set instead of staying at 190C. When I change it back, it goes back to not working.

Jan 19 2018, 10:15 AM · Cura LulzBot Edition

Jan 15 2018

TyTh added a comment to T1706: Feature Request: Duplicate quality profiles when duplicating materials.

Customer says they are using Cura 2.6.63 to do this. I will get back to them and have them upgrade and try again.

Jan 15 2018, 9:25 AM · Cura LulzBot Edition

Dec 8 2017

TyTh added a comment to T1463: Cura LE stop on nozzle wipe during autolevel - Mini.

Can't reproduce on the Mini in TSR. Used the firmware listed but on Cura 2.6.58

Dec 8 2017, 8:59 AM · Marlin, Cura LulzBot Edition
TyTh added a comment to T1358: Cura LE profiles not loading.

The customer came back and said that clearing the cache worked for a second but it went back to empty on all computers. He tried again and nothing. He then added a new machine through Cura, and all the profiles populated.

Dec 8 2017, 8:08 AM · Cura LulzBot Edition

Dec 4 2017

TyTh added a comment to T1398: Incorrect Hex File for Mini in Cura LE Firmware.

I am unable to replicate this issue using Marlin_Mini_SingleExtruder_1.1.5.44_198b138.hex

Dec 4 2017, 11:11 AM · Marlin, Cura LulzBot Edition
TyTh added a comment to T1358: Cura LE profiles not loading.

I have messaged the customer again and will update if we hear anything back

Dec 4 2017, 8:51 AM · Cura LulzBot Edition

Dec 1 2017

TyTh added a comment to T1386: Feeding filament.

@glatti The files are at :
Highlighted path:
/home/aleph/shared-j/Documents/Creative/Photo/Documentation_Photos/Ohai-kit_source_photos/Dual_V3/FilamentInstallGif/filament_path_Highlighted.png

Dec 1 2017, 1:03 PM · Yellowfin
TyTh updated subscribers of T1386: Feeding filament.

@DRobertson is working on a few images to highlight and show where the filament actually needs to go. They will be uploaded when finished.

Dec 1 2017, 12:24 PM · Yellowfin

Nov 27 2017

TyTh added a comment to T1358: Cura LE profiles not loading.

Would those file paths be the same/similar in Windows 10?

Nov 27 2017, 11:56 AM · Cura LulzBot Edition

Oct 9 2017

TyTh added a comment to T1203: Cura 2 Crashing & Closing.

I had this happen twice today as well, with the new toolheads.

Oct 9 2017, 1:20 PM · Cura LulzBot Edition

Jun 18 2017

TyTh added a comment to T945: HTPLA - Mini.

To be clear, I did clean out the hobbed bolt before when it failed, as part of the standard troubleshooting. If it did it again, I would think its because of grinding, perhaps either from the filament or temperature.

Jun 18 2017, 9:07 PM · Cura LulzBot Edition
TyTh added a comment to T945: HTPLA - Mini.

Had a few prints fail, in different places, different models and different printers. It just starts printing air, might want to look into temperatures. I did cold pulls, all the other standard stuff, but it still fails occasionally.

Jun 18 2017, 5:53 AM · Cura LulzBot Edition

Jun 17 2017

TyTh added a comment to T945: HTPLA - Mini.

Overnight the models were looking good, had some trouble with the crate on the high detail but will look into when I come back. Just failing at random spots. I will update when I have more info.

Jun 17 2017, 6:59 AM · Cura LulzBot Edition

Jun 11 2017

TyTh added a comment to T924: Alloy 910 TAZ 6.

If you don't vigorously clean the hotend after every print, you get a lot of Clean Nozzles error. On one printer, it failed 3 times in a row. I thinking maybe a higher wiping temp would be good.

Jun 11 2017, 6:37 AM · Cura LulzBot Edition
TyTh added a comment to T923: TAZ 6 PCTPE Profiles.

Apologizes, that was me logged in as Matt

Jun 11 2017, 6:36 AM · Cura LulzBot Edition

May 1 2017

TyTh added a comment to T875: Hotend temp doesn't show when manually set..

I mean the target temperature. See the bed target to the right. When you set a temp it shows there where it's headed, there's no hot end target when you manually set a temperature.

May 1 2017, 11:27 AM · Cura LulzBot Edition

Apr 30 2017

TyTh added a comment to T871: Biofilla Linen TAZ 6.

Linen has failed auto leveling a couple of times on the TAZ6. There has also been increased buildup on the wiper pad of the filament. We believe that combined with the probing temperature being too hot causes the leveling to fail.

Apr 30 2017, 12:46 PM · Cura LulzBot Edition

Apr 26 2017

TyTh added a comment to T856: Polylite PLA TAZ 6.

I'm looking at the standard profile and for the most part the prints look really good. The bottom layer on a couple of the prints are a little stringy but over all I would say they look good.

Apr 26 2017, 2:47 PM · Cura LulzBot Edition

Apr 16 2017

TyTh created T853: Layer view not working in Cura 2.
Apr 16 2017, 10:15 AM · Cura LulzBot Edition