Page MenuHomeAleph Objects Inc

wolffman007 (shawn thomas)
User

Projects

User does not belong to any projects.

User Details

User Since
Jan 3 2019, 1:55 PM (24 w, 5 d)

Recent Activity

Mar 5 2019

wolffman007 added a comment to T5120: cura crashes when moving multiple objects on the bed, just closes or used to give a visual c++ runtime error.

its been almost a month and no comment???

Mar 5 2019, 11:12 PM · Cura LulzBot Edition

Feb 9 2019

wolffman007 added a comment to T5120: cura crashes when moving multiple objects on the bed, just closes or used to give a visual c++ runtime error.

i used a different test file and added 38 objects and it sliced at the standard profile, but when i switched it to the high quality it crashed out.
im ok with sharing the files with you, if that might help to see where the problem is or if its just a limitation at this time.
on a side note, i added the same objects in 21.08 at .1 resolution and it sliced it fine

Feb 9 2019, 1:31 PM · Cura LulzBot Edition

Jan 30 2019

wolffman007 added a comment to T5120: cura crashes when moving multiple objects on the bed, just closes or used to give a visual c++ runtime error.

they are almost 11,000 kb in size

Jan 30 2019, 1:59 PM · Cura LulzBot Edition
wolffman007 added a comment to T5120: cura crashes when moving multiple objects on the bed, just closes or used to give a visual c++ runtime error.

i dont mind sharing the files with you, they only cost a few dollars and if it helps fix the issue, im all for it. lol
just tested one of the files, had 10 of them and it sliced fine (this was on high detail setting)
then had 12 and sliced fine again (this was on high detail setting)
but at 14 items, it crashed out (this was on high detail setting)
so i reloaded same 14 items on high speed setting and it sliced them
so im wondering if the cura engine just cant handle that level of detail with so many items or could there be a problem with the default profiles?
i noticed when i switched to cura 3, that the layer height/resolution for the default profiles changed, as i used to print most things at .1 (am i missing something here?)
i also noticed sometimes when slicing, my CPU jumps to 100%. dont know if that helps any

Jan 30 2019, 12:41 PM · Cura LulzBot Edition
wolffman007 added a comment to T5120: cura crashes when moving multiple objects on the bed, just closes or used to give a visual c++ runtime error.

it crashed before it finished slicing
not sure how i can post the stl file, it was purchased. i dont mind sharing it with you
i selected a different file (but from the same source) and after clicking prepare it just closed out
i then loaded a different source file and multiplied it by 10 and arranged and successfully sliced them
i then loaded another different source file and multiplied it by 25 and arranged and successfully sliced them
im going to test the 6 files from the one source, to see if its just those files
as its appearing they are the problem
once drivethrurpg is back up, i will redownload the files and test those as well
again thank you

Jan 30 2019, 12:14 PM · Cura LulzBot Edition
wolffman007 added a comment to T5120: cura crashes when moving multiple objects on the bed, just closes or used to give a visual c++ runtime error.

i think you might be onto something about the slicing. i only disabled auto-slice and multiplied 1 item, 15 times and then again 4 times ( to fill the bed 20 items total) and was able to arrange them all on the bed, no problems, whereas before i might get 10 items moved and then problems
while slicing , the program just closed out, no error. version 3.2.32
hope this helps to narrow it down some

Jan 30 2019, 11:47 AM · Cura LulzBot Edition
wolffman007 added a comment to T5120: cura crashes when moving multiple objects on the bed, just closes or used to give a visual c++ runtime error.

hardware is as follows
motherboard ASUS M5A99X EVO R2.0
RAM Team Elite 8GB 32 gigs total
CPU AMD FX-8350 Black Edition Vishera 8-Core 4.0 GHz
Corsair Certified CW-9060009-WW Hydro Series H100i Water Cooler
video card GIGABYTE GeForce GTX 1080 DirectX 12 GV-N1080XTREME W-8GD R2 8GB
various harddrives, which ive unplugged most when testing this issue
when i installed the new harddrive, i only put on windows 10, its updates and hardware drivers for the MB (which are a couple years old now, BIOS is most current), vid card, my logitech keyboard and mouse drivers (which were re-downloaded) and sound card (which im going to remove to test this weekend) and cura 3.2.32
as im still getting things setup for the final transition to the new harddrive, back using the original. when i get full moved over, i will install cura 21.08 and test to see if it will work, like it has so far
once drivethrurpg.com is back up (down for maintenance I will include a link to one of the test files. let me clarify, this has happened when i fully load the bed up with the same file, say about 15? objects. is when this happens
i will report back when i have more info
you say this is due to an out of date or improper driver, any clue as to what? and why does 21.08 work fine, but any version after does not? id think me doing a clean install of windows, would rule out an improper/corrupted driver, out of date is always a possibility, but i believe i have gotten the latest driver versions that are available
thank you

Jan 30 2019, 10:01 AM · Cura LulzBot Edition
wolffman007 added a comment to T5120: cura crashes when moving multiple objects on the bed, just closes or used to give a visual c++ runtime error.

that is all that i use at home, is Win 10 64bit
i have never used anything but win 10 64bit

Jan 30 2019, 7:36 AM · Cura LulzBot Edition

Jan 26 2019

wolffman007 added a comment to T5120: cura crashes when moving multiple objects on the bed, just closes or used to give a visual c++ runtime error.

i just installed a new SSD hard drive, did a clean install of windows, updated it and installed necessary hardware drivers only and installed the latest cura and tested it. loaded 1 file, multiplied it and then started arranging the parts on the bed and it closed out within 1 minute, no errors, same as above.
so that tells me there is a problem in cura after version 21.08

Jan 26 2019, 10:16 PM · Cura LulzBot Edition

Jan 14 2019

wolffman007 added a comment to T5120: cura crashes when moving multiple objects on the bed, just closes or used to give a visual c++ runtime error.

i did not remove anything from the error log, i just copy/pasted it all
twice i cleared the cache's per the directions and reinstalled
this has been happening ever since 2.6 something came out, version 21.08 works just fine
and the driver you link to is for windows 7 I am running Windows 10, 64 bit, i tried on the off chance and it wont let me install

Jan 14 2019, 12:15 AM · Cura LulzBot Edition

Jan 4 2019

wolffman007 updated the task description for T5120: cura crashes when moving multiple objects on the bed, just closes or used to give a visual c++ runtime error.
Jan 4 2019, 9:23 AM · Cura LulzBot Edition
wolffman007 created T5120: cura crashes when moving multiple objects on the bed, just closes or used to give a visual c++ runtime error.
Jan 4 2019, 9:21 AM · Cura LulzBot Edition